Uanset om du søger Ud-over-KANten eller KAN-puljen, vil din ansøgning blive behandlet af det Kulturfaglige Korps og Sagsbehandlergruppen.

Det Kulturfaglige Korps består af ressourcepersoner inden for kulturområdets forskellige genrer, og sagsbehandlergruppen består af kulturkonsulenter.

Sagsbehandlergruppen sørger for, at ansøgningen lever op til de kriterier KulturKANtens politiske styregruppe har sat for puljerne, og det Kulturfaglige Korps laver en kunst-/kulturfaglig vurdering af projektets kvalitet.

Ansøgninger til KAN-puljen vil efterfølgende blive behandlet i KulturKANtens administrative og politiske styregrupper.

I det Kulturfaglige Korps sidder:

Henrik Broch-Lips
Billedkunst
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Henrik Broch-Lips er cand. mag. i Kunsthistorie og European Cultural Studies med speciale i samtidskunst. Siden 1998 har han arbejdet som kritiker, kulturjournalist, kurator og underviser og har derfor mange års erfaring med at formidle den europæiske kunst og kultur samt et indgående kendskab til den aktuelle kunstscene. Aktuelt er han leder af Kunsthal NORD, Åbent Akademi og Nordjyllands Kunstnerværksted.

Henrik Broch-Lips er medlem af Dansk Journalistforbund, UKK, AICA (den internationale kunstkritikerforening) og DKF (Dansk Kunsthistoriker Forening).

Se CV

Jørgen Bing
Scenekunst
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Jørgen Bing er skuespiller, instruktør, dramatiker og underviser. Jørgen er uddannet på Skuespillerskolen v/ Aarhus Teater i 1984 og har siden 1992 været tilknyttet Vendsyssel Teater, bl.a. som leder 2000-2003. Jørgen sidder ligeledes i Vendsyssel Teaters dramaturgiat.

Lykke Olsen
Kulturarv
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Lykke Olsen er uddannet Cand.mag i historie og nordisk og arbejder som museumsinspektør på det statsanerkendte kulturhistoriske museum Museerne i Brønderslev Kommune. En stor del af Lykkes arbejde består i at formidle (kultur)-historie til mange forskellige målgrupper såsom børnefamilier, ældre og skoleklasser i form af foredrag, rundvisninger, aktiverende skoleforløb, historisk skuespil, film og meget mere.

Lykke samarbejder desuden med Brønderslev Kommune i overensstemmelse med Museumsloven om bevaring af historiske bygninger og kulturmiljøer i kommunen. Hendes kompetencer ligger dermed i formidling af (kultur)historie og viden om historiske miljøers værdier og fortællinger. Hun har også en stor interesse for områderne og deres identitetsskabende effekt og fortællekraft.

Christian Larsen
Musik
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Christian Larsen er musiker, arrangør, underviser og kulturentreprenør. Han er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København (klarinettist/orkestermusiker) og på Aalborg Universitet (civilingeniør). Fastansat i Aalborg Symfoniorkester 1980-2003 og derudover freelance musiker og performer fra den klassiske genre til nutidig crossover. Christian har siden 2004 været kulturskoleleder i Hjørring.

CV

Ove Hesselbjerg Rasmussen
Litteratur
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Ove Hesselbjerg Rasmussen har siden 2012 været projektleder på Ord og – litteraturfestivalen Ordkraft, som bliver afholdt hvert år i april på Nordkraft i Aalborg. Arbejdet med Ordkraft har en stor berøringsflade med kulturinstitutioner i Aalborg samt litteratur og forlagsmiljøer i hele Danmark.

Ove  har været ansat på Aalborg Bibliotekerne siden år 2000. Efter oprindeligt at være uddannet indenfor handel og arbejdet i tekstilbranchen blev Ove i 1996 færdiguddannet som bibliotekar fra Biblioteksskolen i Aalborg. Ove har i sit virke bibliotekar arbejdet meget med publikumsbetjening, aktiviteter og bla. bogcafeer.

Signe Højmark
Billedkunst
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Signe Højmark er uddannet billedkunstner og kunsthistoriker, og arbejder som både  konsulent og udøvende inden for kulturprojekter, billedkunst og udvikling af rekreative rum.

Signe stod i spidsen for KulturKANtens fyrtårnsprojekt LAND-SHAPE 2014-16. Her har hun stået for projektledelse, strategi og koordination af to internationale festivaler for Land Art i det nordjyske; kuratering og formidling samt afholdelsen af en international konkurrence for Land Art. Signe har siden 2018 været projektleder og kurator på udstillingsstedet Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm og er initiativtager bag den tilknyttede udstillingsprojekt Hanstholm Art Space, som er støttet af KulturKANten.
Med fokus på borgerindragende kunstprojekter i alle de nordjyske kommuner, har hun lagt stor vægt på det tværgående samarbejde mellem kommuner, kunstnere, borgere, institutioner og erhverv med øje for kunstens rolle som udviklingsdriver for samfundet.

Som selvstændig billedkunstner arbejder Signe især inden for integrerede udsmykninger og rumforløb.

Ida Elise Bryldt

Design, arkitektur og teknologi
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Ida Elise Bryldt blev uddannet som arkitekt fra Aalborg Universitet i 2017. Arbejder nu som udstillingsarkitekt i Museum Østjylland.

Niels Fabæk
Foto og film
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Niels Fabæk arbejder som fotograf og av-tekniker på Kunsten og er tilknyttet Kunsthal Nord som fotograf (still og video). Han er ligeledes tilknyttet billedbureauet Scanpix/Biofoto og udgiver og redaktør af Blixa Artzine.

Niels har tidligere arbejdet som lysdesigner på Aalborg Teater og Teater Nordkraft og som udstillingsdesigner for bl.a. Nordsømuseet, Vadehavscentret, Moesgård Museum og Skagen Odde Naturcenter.

Niels Granvig
Musik
Medlem af det Kulturfaglige Korps

Niels Granvig er organist og kantor ved Thisted kirke og Kunstnerisk leder ved Thy Sangskole.

I sagsbehandlergruppen siddder:

Cathrine Gamst
Aalborg
Koordinator for KulturKANten – sagsbehandler
cathrine.gamst@aalborg.dk
9931 4174
2520 41 74

Louise Eltved Krogsgård
Brønderslev
Kulturkonsulent – sagsbehandler
Louise.Eltved.Krogsgaard@99454545.dk
9945 4758
2262 6128

Claus René Pedersen
Aalborg
Kulturkonsulent – sagsbehandler
Claus.Rene.Pedersen@Aalborg.dk
9931 4171
2099 4171

Marie Weiergang
Frederikshavn
Kulturkonsulent – sagsbehandler
mawa@frederikshavn.dk
9845 9003