Kulturmødet 2018 – som det skete

Trods blæst og regn deltog mere end 24.000 i den sjette udgave af Kulturmødet. Det afholdte altså hverken landets toppolitikere, museums– og teaterdirektører, medie– og erhvervsfolk, kunstnere og andre kulturinteresserede i at deltage i en af Danmarks største debatskabende kulturbegivenheder.

Under årets tema ”at bygge bro” mødte de hinanden på kryds og tværs omgivet af kunst og kultur. Kulturmødet har på få år etableret sig som kunsten og kulturens platform for kulturdebatten. På samme tid tiltrækker begivenheden også børn, unge og ældre, når der inviteres til i alt 450 arrangementer – alle gratis.

I år kunne Kulturmødet præsentere omkring 170 samtaler fordelt på 18 forskellige scener. De mere end 24.000 deltagere tog i løbet af 48 timer del i blandt andet et Politisk Topmøde med landets partiledere. De oplevede en helt ny børnefestival med spansk flamenco, børneteater og animationsfilm. Sang fællessang, dansede tango og lyttede til både nye talenter som I Just Came From The Moon og DJ on Iceland og etablerede kunstnere som den nordiske trio Dreamers Circus, sangerinde Kira Skov og operasanger Johan Reuter. De mødte installations– og performancekunst, teater og dans på gaden, i kirken og i biografen.

Politisk topmøde 2018 Foto Per BIlle

Kulturens Politiske Topmøde

Torsdag blev de 48 timer skudt i gang med et Politisk Topmøde, der samlede partilederne fra Folketingets partier på Folkescenen. 2018 har i det hele taget båret præg af stor politisk engagement. Kulturminister Mette Bock offentliggjorde på kulturmødets første dag regeringens udspil på kulturområdet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. 

Også de unge har været stærkt repræsenteret til årets Kulturmøde. Anført af Frontløberne har KulturFjorden ageret platform for samtaler som ”Kultur med (ud)kant”, ”Digitalisering” og ”Ungdommens rolle i fremtidens demokrati.” Lagt sammen med en række initiativer, arrangementer og kunstneriske indslag har de unge i år virkelig fået markeret sig som en vigtig stemme i kulturdebatten på Mors. Her har også de unge fra KulturKANtens UMMK-tiltag været synlige, mens BMMK indtog 

Kulturmødet i tal

  • 450 arrangementer – heraf var omkring 170 samtaler
  • 30 medier – regionale og nationale repræsenteret. Heraf var flere medier taget til Mors med eget produceret indhold som del af programmet.
  • 110 antal frivillige plus en række lokale foreninger 
  • 18 scener
  • Mere end 24.000 deltagere
  • Kulturmødet afholdes for sjette år i træk
Jam session -Monas Hus – Kulturmødet Mors 2018 – Fotograf Per Bille

Kulturmødet på Mors er arrangeret af Morsø Kommune og Region Nordjylland med støtte fra KulturKANten. Kulturmødet er næste gang 22.-24. august 2019.

For yderligere information, kontakt venligst: 
Kristina Sindberg / kristina@have.dk / 24 86 01 84 
Natasha Holst Bülow / natasha@have.dk / 27 63 69 88 
Trine Bang / trinebang@kulturmodet.dk / 21 38 17 37

 

Alle er fotos fra Kulturmødets pressemateriale her