Kulturkaravanen 2019 begynder nu!

Der vil i de kommende uger blive mulighed for at opleve en perlerække af kulturperler af højeste kvalitet trille rundt i alle de nordjyske kommuner. Kulturkaravanen kommer på besøg! Med sig har de dansere fra Den Kongelige Ballet, musikere fra Aalborg Symfoniorkester og kunsthappenings formidlet af Kunsten i Aalborg. Men også lokale kræfter involveres. Derfor vil hver enkelt stop på turen være unikt og tilpasset stedet: Naboen danser ballet og skolebørnene laver kunstneriske flash mobs, og de lokale butikker ligger lokale til kunstudstillinger.

Allerede i aften kan første installation af kulturkaravanen 2019 opleves i Farsø.

Se det fulde program for hvert stop herunder:

Kulturkaravanen i Farsø 22. oktober

Kulturkaravanen i Brovst 24. oktober

Kulturkaravanen i Thisted 25. oktober

Kulturkaravanen i Støvring 26. oktober

Kulturkaravanen i Hirtshals 29. oktober

Kulturkaravanen på Læsø 31. oktober

Kulturkaravanen i Østervrå 1. november

Kulturkaravanen i Dronninglund 2. november

Kulturkaravanen i Nørresundby 5. november

Kulturkaravanen i Hobro 7. november

Kulturkaravanen i Nykøbing & Øster Jølby 9. november

Kulturhacking

Kulturkaravanen arbejder i år med Kulturhacking som en metode for det kunstneriske arbejde. Hackere var oprindeligt et positivt fænomen, som dækkede over computernørder på Massachusetts Institute of Technology i 1960´erne. Det var mennesker, der kunne finde kreative løsninger på tekniske problemer og hvor deres praksis byggede på idéen om fri adgang til information og viden. Med ønsket om at skabe forandring, vil vi bruge kunsten som en hackingmetode, fordi det ofte giver et nyt perspektiv, nye tanker, ny viden, nye koblinger og giver plads til at stoppe op og lade sanser og følelser tage over. Kunst kan transformere og transportere os, kunst går tæt på og kunst skaber nye konstellationer og sammenhænge. Hacking kan forstås som en forstyrrelse, en infiltration, en opløsning af det eksisterende med det formål at opgradere, opkvalificere og skabe nye muligheder.

Kulturkaravanen bruger kulturhacking som kunstnerisk greb. Det handler om at få gjort kunst og kultur relevant og præsentere det til publikum, så det mærkes og efterlader et øjebliksbillede, der kan bo i os for evigt. Et overraskende møde med kunst på absolut højeste niveau efterlader som regel varige spor og kan forhåbentlig give mod på mere. De tre kunstinstitutioner kommer ud til borgerne og vil gerne videregive glæde, oplevelse, fordybelse og forståelse for kunsten.

Der skal åbnes op for at se på, hvor mange gange vi går igennem hverdagens ritualer og gøremål på autopilot. Kunst og kultur skal pirre vores sanser, slå autopiloten fra og skabe åndehuller. Ved at tage kunsten ud af institutionerne og ind i hverdagens rammer håber vi at skabe et rum og give nogle metoder til, at hverdagen kan ses i et nyt lys og opleves på ny.