Kulturkaravanen spreder hverdagsglimt i Svenstrup

I uge 23 ankommer Kulturkaravanen til Svenstrup med et væld af spændende kulturelle aktiviteter for enhver smag – alle sammen under overskriften ”HVERDAGSGLIMT”. Så du kan forvente kulturoplevelser, der er forankret i din hverdag på den ene eller anden måde.

Det fælles udgangspunkt for den første “Kulturkaravane NORD” er temaet “HVERDAGSGLIMT”. Det er et afsæt, der på én gang forener det nationale, det regionale nordjyske og det nære lokale miljø. Vi lever i en tid, hvor vi laver selvfremstillinger af vores liv og deler dem med flest muligt i en virtuel verden bestående af digitale platforme og sociale medier. Men er det vores virkelige liv og verden, vi skildrer? Gennem musikken, litteraturen og fotokunsten vil vi skabe rum til at gå i dybden med hverdagen og dens mange facetter. Vi vil inddrage – skabe tid og rum til refleksion – og skabe noget værdifuldt at tage med videre.

 

Her kan du se, hvad du kan opleve, når Kulturkaravanen rammer Svenstrup. Vær opmærksom på, at nogle aktiviteter kræver tilmelding. Læs mere på kulturkaravane.dk

Mandag d. 4. til søndag d. 10. juni på Svenstrup Bibliotek: 

Kulturkaravanen i Svenstrup – Hverdagens små historier

I hele Kulturkaravaneugen har kommunens børn også mulighed for at komme på besøg på Svenstrup Bibliotek og opleve ”Godnat, sagde katten”, en legekulisse baseret på bogen, som alle kommunens børnehaver syd for fjorden har fået et eksemplar af til oplæsning.

Onsdag d. 6. juni kl. 19 på Sognegåden, Gl. Viborgvej 17:

Kulturkaravanen i Svenstrup – Samtalekraft

Temaet for hele aftenen er samtalekraft, altså hvad der sker, når vi sammen taler og skaber en dialog om det gode liv, der hvor vi bor. Efter velkomsten vil der være et oplæg fra Morten og Mette fra Turtle Time, der har valgt en hel anden måde at leve på end et liv med parcelhus, have og fast job med mange rutiner. For hvad sker der, når vi vender op og ned på dagligdagen, hvad koster det, hvilke konsekvenser har det på godt og ondt?

Torsdag d. 7. juni kl. 18 på Lyngbjerggårdskolen:

Kulturkaravanen i Svenstrup – Lyrikbingo

Til lyrikbingo skal du tænke over ordene på en helt ny måde. Det er både for dem, der ikke er vant til at læse digte, og vil prøve en sjov måde at gå på opdagelse i poesi, og for dem der elsker poesi, og gerne vil opdage ord på helt ny måde.

Fredag d. 8. juni kl. 7.30 og 15.30 på Togstationen og foran Brugsen:

Kulturkaravanen i Svenstrup – Pop-up koncerter

Den lokale jazzmusiker, Kenneth Dahl Knudsen, er vendt hjem fra Berlin og har samlet en gruppe spændende unge musikere. Det bliver en jazzoplevelse med et twist af verdensmusik. 

Lørdag den 9. juni kl. 10.00-11.00 og 9.00-13.00 i Salen på Ridemandsmølle, Ridemandsmøllevej 3 og på parkeringspladsen ved Svenstrup Kirke:

Kulturkaravanen i Svenstrup – Brevskrivningskoncert og Naturen under lup

Mange kan nok have svært ved at huske, hvornår de sidst har sat sig ned og skrevet et gammeldags brev i hånden. Sådan et, der skal sættes frimærke på, og sendes med posten. Nu får alle chancen for at sætte sig i rolige omgivelser og gøre netop dette, når Aalborg Bibliotekerne og Kulturkaravanen inviterer til brevskrivningskoncert. Mens du skriver kan du nyde klassisk guitarspil leveret af unge talenter fra Nordjylland

Lyrikbingo – Tallene på bingopladerne er udskiftet med ord fra digte om hverdagsliv.

 

Kulturkaravanen vender tilbage til Aalborg igen til efteråret, hvor Vodskov kommer til at danne ramme om et nyt udpluk af aktiviteter.