Kulturministeriet opretter nødpulje til nødlidende kulturaktører

KM har skabt et ekstra sikkerhedsnet rettet til nødlidende kulturinstitutioner og sæsonbetonede scenekunstvirksomheder

Kulturministeriet har oprettet en nødpulje, der kan søges af nødlidende kulturinstitutioner og sæsonbetonede scenekunstvirksomheder. Der spændes dermed et ekstra sikkerhedsnet ud under særligt nødlidende kulturinstitutioner og kulturinstitutioner, som falder igennem de øvrige hjælpepakker, som er lavet under COVID19-krisen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Nødpuljen spænder et ekstra sikkerhedsnet på 200 mio. kr. ud under kulturlivet i Danmark. Regeringen og et bredt flertal i Folketinget laver en særlig nødpulje, der bl.a. er målrettet nødlidende kulturinstitutioner og revyer, som ikke er hjulpet af de generelle ordninger. Ét centralt element i nødpuljen, er, at hjælpe institutioner, der eksistenstruet, så de kommer gennem krisen. Danmark har også brug for kultur, når vi er på den anden side af Corona-krisen.”

Kulturminister Joy Mogensen

Puljen kan søges til følgende formål

  1. Kompensation til særligt nødlidende kulturinstitutioner for at sikre, at ellers veldrevne kulturinstitutioner ikke går konkurs som følge af COVID-19.
  2. Kompensation til sæsonbetonet scenekunstvirksomhed, som falder uden for den generelle arrangementspulje.
  3. Kompensation for produktionsomkostninger, som ikke kan kompenseres via kompensationsordningerne for faste omkostninger og løn.
  4. Kommunale kulturinstitutioner m.v.

 

Yderligere oplysninger

I kan læse mere i pressemeddelelsen og aftaleteksten på Kulturministeriets hjemmeside samt på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside for COVID-19-initiativer, som løbende opdateres, i takt med at der udarbejdes retningslinjer m.v.