Kunsten kan skabe nye fortællinger om yderområderne

Kom til fernisering den 10. november kl. 16 på Jerup Station, Frederikshavn
Vi ser dem overalt i landet – tomme huse og forladte facader, men effekten af de tomme bygninger, vejer tungere i små samfund. Den er med til at understøtte den fortælling som gentages i de landsdækkende medier om et Udkantsdanmark i krise.
 
Forladte Facader er et projekt der vil gøre op med denne historie. Ved at udnytte de forladte facaders kunstneriske potentiale knyttes nye positive fortællinger til bygningerne. Gennem få, men markante indgreb i bygningernes allerede eksisterende arkitektur, ønsker Forladte Facader at skabe nyt liv i husene. Formålet er at ændre en stemning af forfald, for i stedet at prikke til fantasien og give plads til at opdage de muligheder, som bygningerne også indeholder.

forladte_facader
Forladte facader er støttet af Ud-over-KANten-puljen

Bag Forladte Facader står arkitekt Ina Hjorth Jacobsen og kunstner Katrine Würtz Hansen som er en del af Kunstnerkollektivet Vontrapp. I løbet af sommeren og efteråret 2016 har de forvandlet tre tomme bygninger til tre unikke installationsværk. Bygningerne befinder sig i henholdsvis Odsherred, Faaborg- Midtfyn og Frederikshavn Kommune. 

Følg projektet på Facebook