Lærere klædes på til dans med elever

Lærere bliver klædt på til at danse med deres elever

Af Nikolaj Bidstrup Jørgensen

Én formiddag med dans fik en masse lærer til at slå sig løs for at lære om kreativ skabende dans. Dansefyrtårn NORD afholdte gratis lærerworkshops i Hjørring og Aalborg i forbindelse med Dansepartnerskole forløbet.

Vi havde tænkt, at vi kunne lære eleverne, at man godt kan udtrykke sig på andre måder end igennem tale og skrift. Vi vil vise, at man også godt kan bruge sin krop til at udtrykke sig ved at lære dem, hvad kroppen er for en størrelse, hvordan kan man bevæge sig i rummet og få en udtryksform ud af det. Igennem dans lader man eleverne mærke sig selv på en anden måde. I dagligdagen er man mere tilbøjelig til at bruge boldspil i idræt. Igennem dans får man en anden dimension ind.” – Maj fra Ranum skole.

I Dansefyrtårn NORD er projektets omdrejningspunkt tre programmer, der vil give børn og unge fra alle samfundslag mulighed for at møde dans under vejledning af dygtige professionelle dansere. Grundidéen med sådanne workshops er derfor at bidrage til at fagligt interesserede lærer bliver udrustet med en masse redskaber, der kan give dem muligheden for at tænke dans ind i undervisningen i forbindelse med idræt, men også i mange andre sammenhænge.

thumb_DSC_0389_1024 (002)    thumb_DSC_0355_1024 (002)

Læs hele artiklen her.

[supsystic-social-sharing id=”1″]