‘landskabt’ – Kuratorspirer fra Kunstpionererne udstiller kunst ved Mariagerfjord

I sommeren 2021 kan du opleve kunstværker af Svend Bager og Søren Lose i nye rammer ved udstillingen landskabt, der kan besøges i den fredede natur i Bramslev Bakker ved Mariagerfjord.
 
Udstillingen landskabt etableres langs den populære vandrerute, Panoramaruten. Den undersøger forholdet mellem menneske og natur og tager udgangspunkt i det betagende landskab i Bramslev Bakker, hvor mennesker har boet siden stenalderen. Gennem tiden har den menneskelige tilstedeværelse været med til at forme naturen i det smukke istidslandskab langs fjorden ved eksempelvis træfældning, kalkudvinding og landbrug. Formålet med landskabt er at skabe rum til refleksion over den fortsatte menneskelige tilstedeværelse i området og specifikt i den fredede natur i Bramslev Bakker.
 
Kunstværkerne
Kunstværkerne, der udstilles i landskabt, er skabt af billedkunstnerne Svend Bager og Søren Lose. De har begge en researchbaseret praksis og kunstværkerne, der er skabt til udstillingen tager afsæt i lokale miljø-, natur- og biodiversitetsforhold.
 
I landskabt præsenterer Søren Lose et stedsspecifikt, arkitektonisk kunstværk, som knytter sig til området og dets historie. Kunstværket har blik for Mariagerfjords kulturarv og er skabt som en del af landskabet langs vandreruten. Svend Bager præsenterer to kunstværker i forbindelse med udstillingen. Værkerne tager udgangspunkt i områdets sjældne plantearter og det pågående arbejde for at fremme biodiversiteten i Mariagerfjord Kommune. Det ene værk er etableret i træer langs ruten og det andet vil være til rådighed for områdets beboere og besøgende. 
 
Hvem står bag?
Bag projektet landskabt står Kunstpionererne Celine Keith Nielsen og Signe Kristensen Stranddorf, der samarbejder med kunstnerne Svend Bager og Søren Lose. Celine og Signe er begge under uddannelse som Kunstpionerer ved Kunsthal NORD i Aalborg. Kunstpionererne er en toårig uddannelse, som blandt andet berører projektledelse, formidling og kuratering af samtidskunst i Nordjylland. Celine og Signe deler en fælles interesse for intervenerende kunstoplevelser, der kan opfordre beskueren til at se på samfundet på en ny måde. Sammen arbejder de med kunstprojekter, som belyser og undersøger menneskets forhold til naturen.
 
Projektet landskabt har modtaget råd og vejledning fra Mariagerfjord Kommune og Kunstetagerne Hobro.
 
Kunstpionererne er støttet af: Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, UMMK og KulturKANten. landskabt er yderligere støttet af Jutlander Fonden Hobro.

Mariagerfjord_- Svend Bagers værk under arbejdsprocessen


___

Hvor og hvornår?
Udstillingsperiode: 13. juni til den 6. august 2021
Fernisering: 13. juni kl. 14:30. 
Vandring i udstillingen med kuratorerne: 20. juni kl. 13:00.
 
For deltagelse ved fernisering og/eller vandring er tilmelding påkrævet. Tilmeld dig ferniseringen og/eller vandringen ved at sende en SMS til nummeret: +45 20 63 62 04, hvor du angiver navn og antal deltagere. Ved ferniseringen går vi sammen med kunstnerne en tur i udstillingen. Der vil være øl og sodavand tilgængeligt ved Hotel Bramslevgaard.
Fernisering og vandring gennemføres med hensyntagen til de givne COVID-19-restriktioner og finder kun sted såfremt restriktioner tillader det. 
 
Læs mere via facebook-eventet ‘landskabt’ – Kunst på Panoramaruten link: https://www.facebook.com/events/458371352165340/
 
Eller på: https://www.kunsthalnord.dk/kunstpionererne
 
Adgang: Udstillingen etableres langs vandreruten, Panoramaruten, der kan tilgås fra Hobro Lystbådehavn. Vandreruten er 10 km i alt og Kunstværkerne, der udstilles ved landskabt, er synlige fra den markerede rute. 
 
Kontakt
Celine Keith Nielsen og Signe Kristensen Stranddorf
Tlf.: 20 63 62 04 / 24 22 91 41
Mail: celinekeith@hotmail.com / signeks@msn.com