Mangler du en lejeplads? Vis din kunst frem og inspirer andre

Det socialøkonomiske projekt Lejeplads stiller nu det tomme butikslokale Nørregade 8 (på gågaden i Aalborg) til rådighed for kunst og kultur fra hele Nordjylland.

“Vi vil puste midlertidigt liv i de mange tomme, centrale butikslejemål, der dukker op i byerne og samtidig understøtte de lokale, kreative vækstlag” siger projektleder Morten Grau Jensen. “Nørregade 8 i Aalborg er blot første skridt. Drømmen er, at Lejeplads kan samle alle gode kræfter, der har lyst til og interesse for at udvikle vores byer ved at skabe midlertidigt liv og aktiviteter i døde zoner i byer over hele Danmark”.

Vis din kunst frem og inspirer andre
Hvis du arbejder med nordjysk kunst eller kultur (institutioner såvel som individuelt), så får du nu mulighed for at låne et lækkert centralt butikslokale midlertidigt – gratis! Lokalets størrelse kan justeres fra 10-50 m2, varighed fra 1 dag til 2 uger og perioden spænder fra 1. okt. – 31. dec. 2015. 

Lokalet ligger lige midt i Nørregade, som en del af Aalborgs gågadesystem og der er dagligt hundredevis af forbipasserende til og fra biblioteket, Nordkraft, Friis’ shopping center og midtbyen. Til gengæld for at låne lokalet skal dine/jeres aktiviteter være synlige i gadebilledet, rette sig mod de forbipasserende og evne at få dem til at stoppe op og gerne komme indenfor. Det kan være alt fra åbne workshops, foredrag, levende værksted, interagerende udstillinger, spændende eksperimenter på tværs af kunst-/kulturgenrer, m.m. Vi er med på lidt af hvert.

Lokalerne skal så vidt muligt anvendes i normal åbningstid, og aktiviteterne må ikke være af indlysende kommerciel karakter, men ved spændende projekter kan der gives dispensationer. Kreative samarbejder tilskyndes og vil blive prioriteret frem for enkeltpersoner.

Kontakt projektleder Morten Grau Jensen og hør nærmere om mulighederne: 5151 9969 / m.jensen(at)potentiaal.dk eller via www.facebook.com/lejepladsn8 .

Det aalborgensiske street art-kollektiv Street Station har i august fyldt det tomme butikslokale med aktiviteter og haft levende atelier ude på gågaden – se udsendelsen fra TV2 Nord her: http://www.tv2nord.dk/arkiv/2015/08/14/55493?video_id=55492&autoplay=1

Læs mere om Lejeplads i Nørregade på Facebook: www.facebook.com/lejepladsn8

[supsystic-social-sharing id=”1″]