Mørke Dage var en alternativ festival der foregik 23.-24. oktober 2015 i Nørresundby i Aalborg Teck College tidligere automekanikerskole. Gennem kunst, musik og foredrag, undersøgte festivalen mørke konkret og filosofisk. Mørke Dage ville – i stedet for at undertrykke – hylde det dystre, melankolien, ødelæggelsen, vreden og det ubehagelige gennem eksperimenterende, æstetiske oplevelser. Fordi netop kunsten og musikken kan gøre det ubehagelige håndterbart.

Mørke Dage var en totalinstallation, hvor kunst, musik og foredrag arbejdede sammen om at skabe en helhedsoplevelse. Festivalen blev altså et rum, man kunne træde ind i, og hvor nye konstellationer opstod.

Foredragene skulle gøre publikum klogere på mørket og dets ofte ubevidste kræfter. Her gav blandt andre Torben Sangild (Støjens Æstetik, 2013) sammen med lydkunstneren Christian Skjødt sit bud på, hvorfor vi har mørket, hvorfor har fx vreden og melankolien og om disse energier kan bruges konstruktivt?  Er de mørke sider en naturlig del af at være menneske og burde vi give mere plads til den i det ellers effektive og polerede samfund, hvis krav kan være svære at leve
op til?

Festivalen gjorde her op med det traditionelle ”taler-tilmassen”-format som foredrag ofte har, og brugte i stedet kunstens særlige egenskaber til at skabe nye måder at opnå viden på.

Læs Seismografs anmeldelse af Mørke Dage her

pqvATmgkB88JeE8mYlCj30XPUS2-3iEYE7Qtm9mR8JE[1]e_535rFhd4bIS9L8v7XFOxJOh4hfRXtLrUZs-C0af5M[1]

(U2015-05-20)