Musikcamp Nord – Nordjylland går sammen om samspil

Musikcamp Nord finder sted 9-10 november og er arrangeret af KiN (kulturskoler i Nordjylland)

I et fælles initiativ vil de nordjyske musik- og kulturskoler og de regionale spillesteder i Region Nordjylland i de næste par år forøge og forbedre de musikalske fællesskaber blandt børn og unge i regionen. Det er vigtigt at spille sammen, fordi det har stor betydning for de unges motivation og udvikling, både socialt og musikalsk.

I de senere år er det digitale forbrug blevet en stor del af de unges liv. Det betyder, at unge mennesker i mindre grad end tidligere oplever at være en del af et fællesskab og skabe noget sammen. Det er vigtigt, fordi det har stor betydning for deres motivation og udvikling, både socialt og musikalsk, og vi tror, det vil give dem en stærkere identitet som menneske og som musiker at spille sammen med andre. Samtidig er sociale og kreative færdigheder eftertragtede i alle brancher. Som en del af projektet vil KiN arrangere to bandcamps for regionens unge – den første MusikCamp Nord har nu åbent for tilmelding.

KiN (kulturskoler i Nordjylland) vil vi gerne arbejde for, at sammenspil i højere grad baseres på de unges egne kompositioner, arrangementer og improvisationer. At øvelokalerne ikke kun giver genklang af mere eller mindre perfekte kopier af sange, andre har skrevet. At unge indgår i et fællesskab om musik og kreativitet.

MusikCamp Nord – en anderledes musikweekend

KiN inviterer på MusikCamp Nord; en anderledes musikweekend med fokus på at improvisere, at skrive egne sange, at arrangere, at spille sammen, og at skrive musik via en computer eller en iPad. Alle underviserne er selv musikere med erfaringer med både sammenspil, sangskrivning og e-musik.

Man kan læse meget mere og tilmelde dig på KiNs hjemmeside. Tilbuddet er for unge mellem 13 og 19 år, og finder sted ganske snart – weekenden 9.-10. november.

Hvis du har én ide til en sang, men mangler en måde at komme i gang med at få ordene skrevet ned. Hvis du har fundet de fedeste akkorder på din guitar, men mangler bandet, så det bliver til musik. Hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan indspille dig selv og bruge computeren som instrument. Hvis du kender følelsen af at være lidt genert over at skulle stå frem og vise, hvem du er – så er denne weekend lige noget for dig!

På MusikCamp Nord vil man møde professionelle musikere, som vil arbejde med de unges egne ideer og fortælle om deres erfaringer, og hvordan de arbejder. Målet for denne weekend er at komme i gang og blive inspireret til at arbejde videre med egen musik.

Weekenden er bygget op over tre forskellige workshops, som du kan læse mere om på KiNs hjemmeside.

Du kan tilmelde dig Musikcamp Nord på KiNs hjemmeside ved at følge dette link

Musikcamp Nord er støttet af KulturKANten og Statens Kunstfond.