Nordjyske børn kårer Europas bedste ungdomsfilm

Mere end 60 børn fra hele Nordjylland er med til at kåre Europas bedste ungdomsfilm, når der 4. maj afholdes European Film Award, Young Audience Award, i 17 europæiske byer. Det er 3. gang prisen uddeles, men første gang at Aalborg er værtsby. Center for Undervisningsmidler på UCN står bag arrangementet, som foregår kl. 20 i Biffen i Nordkraft.

Den Nordjyske jury består af 65 12-14-årige drenge og piger fra hele Region Nordjylland, som skal se tre udvalgte spillefilm og kåre den bedste.

” Vi har mulighed for at repræsentere det vindende land, fordi den danske ”MGP-Missionen” er én af de tre nominerede film”  fortæller Keld Mathiesen fra Center for Undervisningsmidler på UCN.

De to første år har den danske del af arrangementet ligget i København, men i år får nordjyske børn lov til at være en del af begivenheden. Keld Mathiesen fortæller, at Nordjylland er langt fremme, når det gælder film for skolebørn. Landsdelen var blandt andet den første til at etablere skolebio-ordningen, der i dag hedder ”Med skolen i biografen” og er støttet af KulturKANten.

Klik her og se hvilke film, der er nomineret – og oplev de de deltagende byer præsentere sig selv og deres jury

Hvis du vil vide mere om arrangementet, kan du kontakte:
Keld Mathiesen, pædagogisk konsulent, Center for Undervisningsmidler på UCN, tlf.nr.: 7269 0852, e-mail: klm@ucn.dk