Nordkraft lyste i dansens tegn

Af  Nikolaj Bidstrup Jørgensen

100 elever fra Hjørring og Brønderslev gymnasier dansede sig igennem Årets Dans i Kedelhallen i Nordkraft sammen med Dansefyrtårn NORD’s dansere, Rikke og Anamet.

Tirsdag d. 3 november kom dagen, hvor eleverne fra de to nordjyske gymnasier skulle til Nordkraft i Aalborg for at vise, hvad de havde lært over et tre ugers intenst danseforløb, med Dansefyrtårn NORD’s dansere Rikke og Anamet. De to dansere har fulgt de unge studerende i tre uger, hvor de, sammen med eleverne, har gennemgået og formet Årets Dans 2015, ”Gamestep”.

Rammerne for årets dans 2015 er skabt som en del af det landsdækkende danse – og kultur projekt, ”Ta’ fat om dansen”, ledet af Dansehallerne. Ta fat om dansen foregår i samarbejde med Dansefyrtårn NORD i region Nordjylland. Projektet er et treårigt landsdækkende danseprojekt, som løber fra 2014-2017, der tilbyder inspirerende og livgivende danseaktiviteter, hvori fællesskaber etableres. Eleverne fra Hjørring og Brønderslev gymnasier skulle i deres dans forestille sig, at de var med i et computerspil. Derfor var musikken og koreografien inspireret af elektroniske lyde og bevægelser. Dansen bestod af tre levels: følelsen af rummet og dets fysiske rammer, uendelige bløde bevægelser samt robotlignende og kantede bevægelser.

Læs hele artiklen her

Dansefyrtårn Nord - Årets dans 2015