NUS forårsstævne i Farsø

Nu kommer foråret og dermed også næste stævne med Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester. Til stævnet den 21-22. april i Farsø er Kulturskolen Vesthimmerland vært. Verner Nicolet er dirigent for Ungdoms Symfoniorkesteret og Niels Bjerre er dirigent for StrygerEnsemblet.

Du kan læse mere om NUS i flyeren, som du finder her: NUS-flyer.

Du kan også se en lille video fra et tidligere NUS-stævne (sommer 2017)

 

Sted: Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø

Tid: lørdag 21/04 kl. 9.30 til søndag 22/04 ca. kl. 15.00.

Koncert: søndag 22/04  kl. 14.00 i Dronning Ingrid Hallerne.

Pris og tilmelding: 150 kroner, som betales forud elektronisk her. Tilmeldingen er først gældende, når man både har udfyldt formularen nedenfor og betalingen er registreret. Man kan ikke betale kontant ved stævnestart!

Tilmeldingsfrist er søndag den 8. april 2018. Du skal melde dig til forårsstævnet i skemaet på NUS’ hjemmeside her.

 

Baggrund:

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) er et fælles ungdomssymfoniorkester for alle regionens Musik- og Kulturskoler. NUS afholder tre årlige weekendstævner (med overnatning): et i november, et i januar og et i marts- april. Værtskabet for stævnerne går på skift imellem de nordjyske musik- og kulturskoler, for at orkesteraktiviteterne får så bred en geografisk dækning som muligt. Der deltager omkring 100 børn på hvert stævne.

Ved NUS-stævnerne har eleverne mulighed for at deltage i et fuldt udbygget symfoniorkester (for de mere erfarne elever) og et strygerorkester (for de lidt mindre erfarne). 

Stævnerne afsluttes altid med en koncert, hvortil der normalt møder 350-400 tilhørere. Det er altid en stor oplevelse for de medvirkende at vise resultatet af deres arbejde, og samtidig bliver de selv vigtige rollemodeller for kommende musikskoleelever, der får mulighed for at opleve et ungdomssymfoniorkester i deres egen del af regionen ved disse koncerter.

Kommende NUS-stævner:

21.-22. april i Farsø

7.-12. august – sommerstævne (afsluttende koncert ved Opera i Rebild 12/8)

3.-4. november i Thisted