NUS på toppen 2019

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester holder i år sommerstævne på toppen af Nordjylland. Stævnet afholdes fra fredag den 2. august til og med onsdag den 7. august i Vittrup ved Børglum lige Nord for Løkken.

TV2 Nord har besøgt NUS på sidstedagen og lavet et indslag:

Unge komponerer musik

Nyhedsudsendelse: 19.30 – 06.08.2019

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) er et fælles ungdomssymfoniorkester for alle regionens Musik- og Kulturskoler. NUS er opstået ved en sammenlægning af det tidligere Ungdoms Symfoniorkester Nord (USN), og Himmerlands Ungdoms Symfoniorkester (HUS).

NUS mødes på tre årlige weekendstævner (med overnatning): et i november, et i januar og et i marts- april. Værtskabet for stævnerne går på skift imellem de nordjyske musik- og kulturskoler, for at orkesteraktiviteterne får så bred en geografisk dækning som muligt. Der deltager omkring 100 børn på hvert stævne.

Ved stævnerne har eleverne mulighed for at deltage i et fuldt udbygget symfoniorkester (for de mere erfarne elever) og et strygerorkester (for de lidt mindre erfarne). Til nogle stævner er der også et tilbud om deltagelse for begynderstrygere.

Stævnerne afsluttes altid med en koncert, hvortil der normalt møder 350-400 tilhørere. Det er altid en stor oplevelse for de medvirkende at vise resultatet af deres arbejde, og samtidig bliver de selv vigtige rollemodeller for kommende musikskoleelever, der får mulighed for at opleve et ungdomssymfoniorkester i deres egen del af regionen ved disse koncerter.

Ud over weekendstævnerne afholder NUS også sommerstævne hvert år i den sidste uge af skolernes sommerferie. Her er der rig mulighed for at spille og hygge med de andre unge musikere, og rigtig mange prioriterer at komme af sted år efter år. Ved et tidligere sommerstævne var der også mulighed for at danse og et andet år fokuserede vi på, at alle kunne prøve at dirigere. Det kan du læse mere om her.

Medvirkende dirigenter og instruktører ved årets stævne er bl.a: Peter Ettrup Larsen, Morten Lønborg Friis, Johanne Grønkjær Lorenzen, Niels Bjerre, Jens Beck Dahl, Signe Marie Sørensen, Marianne Krull og Morten Fabricius.

Stævnet afsluttes med en koncert onsdag 7. august kl 16. Alle er velkomne – og det er gratis

Adresse: Vittrup Fri fagskole, Børglum Klostervej 84, 9480 Løkken

NUS støttes af Kulturaftale Nordjylland.

Se TV2 Nords indslag fra en øvedag med NUS her.

Ønsker du at komme i kontakt med en af stævnearrangørerne, er du velkommen til at skrive til orkesterkoordinator Deborah Josephson.