NUS på toppen afholdt under coronaregler

NUS på toppen blev afholdt igen i år med flot deltagelse fra regionens unge orkestertalenter.

70 unge musikere, 9 instruktører og 1 dirigent mødte 3. august forventningsfulde op på Vittrup Fri Fagskole og tog hul på 5 dage med musikalsk samvær.
På grund af Corona restriktionerne var det rigtig lang tid siden, at man havde kunnet spillet sammen med andre musikere, så det var en uge, mange har set frem til.

Orkesterprøve med NUS

I forbindelse med sommerstævnet fik Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester også besøg af Prinsens Musikkorps, som spillede for og med de unge ved en koncert 6. august. Læs mere her: https://prinsensmusikkorps.dk/…

Ud over børn og unge fra alle kommuner i regionen, deltog i år også en række unge fra samtlige landets regioner, fordi de lokale stævne mange steder er blevet aflyst p.g.a. corona. Og corona påvirkede også årets NUS på Toppen. Orkester-sommerlejren indeholdt alle de gode musiske og sociale oplevelser fra tidligere års NUS på Toppen – fra orkesterspil, gruppeprøver, direktion og komposition til ‘Scenen er din’ og NUS OL – men alle var denne gang tilpasset covid-19 retningslinjerne.

Dirigent Peter Ettrup Larsen, som tidligere har været dirigent og instruktør på sommerstævnerne, gav workshops i komposition og direktion, mens Bodil Heister fra Dansk Kapelmesterforening underviste onsdag. Torsdag dirigerede Peter Ettrup koncerten med Prinsens Musikkorps.

Sommerstævnet giver deltagerne mulighed for at gå mere i dybden med musikken, end der normalt er tid til på de weekendstævner, som NUS afholder i løbet af året. Det er niende gang der afholdes NUS sommerstævnefor de unge musikere, hvoraf de fleste til dagligt er tilknyttet en af de nordjyske musik- og kulturskoler. De kommer fordi de elsker at spille musik – og fordi det er så hyggeligt. Stævnet er deres mulighed for at mødes i et større orkester med andre børn og unge. Stævnet afsluttes med en koncert, som er åben for offentligheden. I år kunne man blandt andet høre musik af Beethoven (Tyskland), Grieg (Norge), Glazunov (Rusland) og Berlioz (Frankrig).

Hør nogle af deltagerne i NUS på Toppen fortælle om hvorfor de er med…

Slået op af Sofie Dahl Nordlund i Onsdag den 5. august 2020

Hør nogle af deltagerne i NUS på Toppen fortælle om, hvorfor de er med. Video fra NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester/ Sofie Dahl Nordlund

Fakta

  • NUS mødes på tre årlige weekendstævner (med overnatning): et i november, et i januar og et i marts- april. Værtskabet for stævnerne går på skift imellem de nordjyske musik- og kulturskoler, for at orkesteraktiviteterne får så bred en geografisk dækning som muligt. Der deltager omkring 100 børn på hvert stævne.
  • Ud over weekendstævnerne afholder NUS også sommerstævne hvert år i den sidste uge af skolernes sommerferie. Her er der rig mulighed for at spille og hygge med de andre unge musikere, og rigtig mange prioriterer at komme af sted år efter år. Ved et tidligere sommerstævne var der også mulighed for at danse og et andet år fokuserede vi på, at alle kunne prøve at dirigere. Læse mere her.
  • NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester – henvender sig til alle unge, som spiller et orkesterinstrument, og som har spillet i flere år. Til begynderne er der indskolingsorkestret NYS – Nordjyllands Yngste Symfonikere – som henvender sig til unge på orkesterinstrumenter som har spillet i 1 til 2 år. Begge orkestre deltager i sommerstævnet.
  • De regionale ungdomsorkestre administreres af Kulturskoler i Nordjylland, KiN, som er et samråd af alle musik- og kulturskoler i Region Nordjylland og er støttet af KulturKANten.

Hør nogle af deltagerne i NUS på Toppen fortælle om hvorfor de er med…

Slået op af Sofie Dahl Nordlund i Onsdag den 5. august 2020

Hør nogle af deltagerne i NUS på Toppen fortælle om, hvorfor de er med. Video fra NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester/ Sofie Dahl Nordlund