Oplev vinderværket Flow på stranden ved Blokhus

Det dramatiske kystlandskab i Nordjylland har inspireret landskabsarkitekten Karin Westermark til værket Flow, som nu realiseres  på stranden ved Blokhus. Flow er et af de 10 vinderværker fra LAND-SHAPES internationale open call. 

Unavngivet 2

På stranden syd for Blokhus udforsker Karin Westermark med land art værkset Flow krydsfeltet mellem det naturskabte og det menneskeskabte samtidig med at de historiske forhold omkring kystsikring aktualiseres. Karin Westermark bygger sit værk på en århundredelang praksis fra de franske Atlanterhavs kyststrækninger. Flow udforsker hvordan en ny konstruktion af sandflugtshegn i kastanjetræ kan designe og skabe nye typer landskaber. Sandet vil nemlig med tiden blæse hen over hegnene og dækker dem helt, så der opstår et nyt klitlandskab.

Værket udgør en monumental oplevelse af skiftende views afhængigt af beskuerens position. Oplevelsen af  Flow vil nemlig ændre sig med vejret og med døgnets rytme. De særlige betingelse i Nordjylland for lys og lange solskinstimer er en vital del af kunstværket. På en solskinsdag vil skyggerne spille fra hegnet og  sammen med de besøgende tilføje værket liv og bevægelse.