Oplev NUS vinterstævne 2019

NUS vinterstævne 2019 i Støvring

I den kommende weekend er Rebild Kulturskole vært for et regionalt ungdomssymfoniorkesterstævne for unge nordjyder, der spiller på klassiske orkesterinstrumenter.

Stævnet afsluttes med en koncert søndag den 20. januar kl. 14. i Støvring gymnasiums festsal.
Koncerten er åben for alle og der er fri entré.

Nordjyllands Ungdoms Symfoniorkester kaldet NUS, har eksisteret som regionalt projekt siden 2009. Orkestrets aktiviteter organiseres af de Nordjyske Musik- og Kulturskoler i fællesskab. Der opereres med 3 til 4 stævner årligt. Værtskabet for stævnerne går på omgang imellem de nordjyske kommuner, og alle unge kan deltage – også elever, der ikke går i musik og kulturskolerne. Det eneste krav er, at man kan og vil spille et klassisk symfoniorkesterinstrument.

NUS stævnerne rummer både et symfoniorkester for de større elever og et strygerorkester for de mindre elever.
Ved koncerten i Støvring spilles bl.a. uddrag fra orkestersuiten Mlada af den russiske komponist Nikolai Rimsky-Korsakov.

Orkesteret skal på turne med det samme repertoire i marts, hvor de skal spille i DR koncerthuset i forbindelse med Musik og Ungdoms orkesterfestival søndag den 17. marts.

Ved koncerten i Støvring er det den unge dirigent Johanne Grønkjær Lorenzen, som dirigerer orkesteret.

Følg med på NUSs Facebook-side.

 

Sted: Støvring Gymnasium, Mastrupvej 77, 9530 Støvring

Tid: Fredag 18/01 kl. 17:00 til søndag ca. kl. 15:00

Koncert: Søndag 20/01 kl. 14:00 på Støvring Gymnasium

 

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) er et fælles ungdomssymfoniorkester for alle regionens Musik- og Kulturskoler. NUS er opstået ved en sammenlægning af det tidligere Ungdoms Symfoniorkester Nord (USN), og Himmerlands Ungdoms Symfoniorkester (HUS).