Unges Møde Med Kunsten – TO GO

UMMK rykker ud til din skole eller institution!

UMMK TO GO tilbyder en GRATIS 3 timers hands on kunstnerworkshop for unge mellem 14-26 år. Vi har her sammensat et UMMK TO GO katalog med en bred vifte af kunstnere, både professionelle og unge upcomers, der hver repræsenterer forskellige kunstneriske genrer.

Hvornår?
Det er allerede nu muligt at booke workshops. Alle workshops kan foregå både i og udenfor skoletiden. Fx som et fyraftensarrangement? Vi udbyder tre forskellige work-shops både forår og efterår.

Forår: i april & maj udbydes workshops med kunstnerne, Emma Dahl Jeppesen/Film & Smartphones, Tine Vingaard/Sangskrivning samt Caspar Juel Berg/Teater & Drama.

Efterår: i september & oktober udbydes workshops med Silje L. Nørgaard og Rosa M. Christen-sen/Elektropop, Katrine Glenhammer/Stopmotion samt Birgitte B. Nielsen/Cubansk Salsa.

Hvordan tilmelder man sig UMMK TO GO?
Al tilmelding sker online ved at KLIKKE HER
Vi kontakter jer hurtigst muligt herefter, hvor vi sammen laver den endelige aftale.

Har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte projektkoordinator:
Lotte Wagner
Mail: lottewag@gmail.com
Telefon: 20 87 35 59

Workshops forår 2019

FILM OG SMARTPHONE

Underviser: Emma Dahl Jeppesen
Ung producer, specialestuderende i Engelsk og Mediefag på AAU, fandt interessen for film på sit studie, og har de seneste år brugt al fritid på at lave film.
Jeg kan tilbyde et forløb, hvor deltagerne vil blive taget gennem de overordnede dele af en filmproces – nemlig manuskriptskrivning, fotografering og klipning – og dermed stå tilbage med et færdigt produkt med en film på omtrent 2-2,5 minutters varighed. Filmene vil blive lavet på deltagernes smartphones – og dermed kan alle, uanset erfa-ring med film, deltage i workshoppen. Jeg vil med workshoppen forsøge at vise, at man kan lave gode film med så få midler som muligt, og med hvad du har ved hånden – og forhåbentligt få flere unge til interessere sig for at lave film.

Læs mere om Emma her:
Produktionsassistent & tilrettelægger MAYDAY FILM
Kortfilm: Sidste Chance
UMMK PROFIL

SANGSKRIVNING

Underviser: Tine Vingaard
Studerende på Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg, begyndte som 9-årig at spille og skrive sin egen musik.
At undervise i sangskrivning er en utrolig spændende proces, da det er et forløb styret af de deltagende. Min agenda ved disse workshops er at åbne unges øjne op for måder at udtrykke sig selv på gennem musikken. Workshoppen vil bestå af både artisttalk, små koncert momenter og en aktiv DO IT YOURSELF skriveproces. Jeg glæder mig meget til at give mit store musikalske indblik samt store erfaring videre.

Læs mere om Tine her:
UMMK PROFIL
FACEBOOK

TEATER & DRAMA

Underviser: Caspar Juel Berg
Freelance professionel Skuespiller, Dramatiker & Dramalærer, 10 års erfa-ring i faget.
Jeg tilbyder en workshop, som er tilpasset jer! Ikke to projekter er ens, og derfor er min undervisning også indrettet sådan, at den altid tilpasses det, I har brug for. I kan også vælge én af følgende workshops:

1: Gennemsivning med derpå følgende noter og kommentarer til jeres eksi-sterende materiale. Er I fx i gang med at producere en forestilling, kan vi i fællesskab, med enkle midler, skærpe jeres fortælling og gøre karakterer-nes projekter tydeligere.

2: Basal skuespillerteknik. Dette handler om helt konkrete, men meget effektive tiltag, som arbejdet med pausering, vejrtrækning, forbindelse til gulvet (grounding) opmærksomhed på sin medspiller mm.

3: Fysisk teater. Her fokuserer vi også på grounding, men medtager vigtige ting som arbejdet med impulser, tempo/rytme, kinæstetisk respons mm.

4: Site Specifik. Her arbejdes koncentreret med kroppens relation til det rum, den befinder sig i, og de historier, der opstår ud af dette. Arbejdet er ordløst, og vi kommer til at bruge andre rum end bare den velkendte teatersal. fx trappeopgange, fabrikslokaler m.v. til på ingen tid at skabe små forestillinger.

Læs mere om Caspar her:
UMMK PROFIL

Workshops efterår 2019

STOPMOTION

Underviser: Katrine Glenhammer
Visuel Storyteller fra VIA Film & Tranmedia, autodidakt stop motion instruktør og animator, arbejder pt. på sin kortfilm, TOTEM, ved Wiredfly Animation i Aarhus.
Stop motion er en animationsteknik, hvor fysiske objekter flyttes, fotograferes, flyttes igen o.s.v. Derefter afspilles billederne med 12-24 pr.sek. og derved skabes illusionen af bevægelse.
En stop motion workshop kan skræddersys efter elevernes niveau. Eleverne kastes som udgangspunkt ud i stop motion fra starten. Learning-by-doing er den bedste fremgangsmåde, og med elevernes egne smartphones eller tablets er de hurtigt i gang. Sidder man fast eller er der behov for animationsudfordringer, så finder jeg sammen med eleven noget, der vækker interesse.
Som udgangspunkt medbringer jeg altid modellervoks og lidt rekvisitter, men i teorien kan man bruge alt til stop motion.

Læs mere om Katrine her:
HJEMMESIDE
INSTAGRAM

AFRO-CUBANSK DANS

Underviser: Birgitte B. Nielsen
Danseformidler, underviser på PD Dans, fitness og Pilates, danset og undervist i cubansk dans i over 20 år med længerevarende ophold i Cuba.
Jeg giver et indblik i 500 års dans med smagsprøver på, hvordan de samme trin kan blive ved med at være det hotteste på dansegulvet. Det bliver sjovt, det bliver hårdt, og det bliver svedigt – 500 år på tre timer, men med garanti for undervisning med højt humør og stort engagement! Den cuban-ske salsa har gået sin sejrsgang og danses nu i alle verdenshjørner. Men bag trinene ligger en historisk, religiøs og kulturel fortælling. Den cubanske salsa samt andre cubanske danse udspringer af de religiøse danse, som de afrikanske slaver havde med sig over Atlanten. Fx er der dansen til Ochún (kærlighedsgudinde a la Freja), hvis trin og bevægelser kan ses både i den cubanske rumba og salsa og føres frem til nutidens absolut hot-teste dans: reggaeton.

Læs mere om Birgitte her:
UMMK PROFIL
HJEMMESIDE

ELECTROPOP, SANGSKRIVNING & ARTIST TALK

Undervisere: Silje Lund Nørgaard & Rosa Line Mustall Christensen
2 unge der allerede har gang i musikkarrieren og brænder for at lave deres egen musik
Vores mission er at lave en super hyggelig, tryg og nærværende work-shop for jer. Den vil bestå af sangskriveøvelser, samtaleforum, en mini-koncert fra vores side samt et miniforedrag om os, livet efter gymnasiet, og hvorfor I skal kæmpe for det, I elsker, og det der giver mest mening for jer, både i forhold til kunst, men bestemt også i forhold til jer som mennesker, selvom det oftest kræver hårdt arbejde og er et møde med udfordringer.
Vi skriver, komponerer og indspiller alt selv, og har en stor drøm om at komme til at leve af det. Vores tekster handler om tabubelagte emner fx ensomhed, og en sarkastisk tilgang til, hvordan vi sætter vores verden og os selv i fordærv, emner som vi synes er aktuelle og vigtige at forholde sig til, og stille sig kritisk til det samfund, vi lever i. Kom som I er! Vi glæder os til at lære jer at kende, og vi glæder os til at få nogle fantastiske, fede og sjove timer sammen!

Læs mere om Silje & Rosa her:
UMMK PROFIL
MUSIK