Velkommen i [CONDITORIET]

Har et hus en sjæl? Har stedet en ånd? Er der en værdi i forfald? Hvad sker der når et hus forsvinder?

Conditoriet

Teater Nordkraft i Aalborg og Arkitektskolen Aarhus fortæller i et samarbejde med Thisted Kommune historien om Conditoriet i Hurup i Sydthy. Det er en historie om et hus, der spiller en central rolle i et lokalsamfunds udvikling, fra et par spredte huse over blomstrende handelsby til stemplet som Udkantsdanmark.

[CONDITORIET] er både et kunst- og et forskningsprojekt, hvor snit gennem huset åbnes for at skabe nye forbindelser og blotlægge husets anatomi, der iscenesættes af lys- og lydkompositioner. Samtidig åbnes husets mentale rum med indsamlede interviews med Hurup-borgere, der fortæller om deres personlige erindringer om huset, og hvad de har fået fortalt. Det er en historie om et enkelt hus, men samtidig en kollektiv historie, der viser hvor mange forgreninger et hus har i et lokalsamfund.

Huset åbner for publikum d. 4 juni og har åbent for besøg hver dag hele sommeren for borgere og turister, inden huset til efteråret skal rives ned og gøre plads for et grønt område og en udendørsscene.

På Teater Nordkraft spejles Conditoriet med elementer taget ud af huset. Uden for kontekst i den sorte teatersal aktiveres publikums fantasi ved mødet med fragmenter fra stedet i Hurup. 

Proces_Conditoriet
Fotos taget undervejs i projektet. Fotograf: Tine Bernstorff Aagaard

Læs mere om husets historie her.

[CONDITORIET] holder åbningsarrangement både i Hurup og på Teater Nordkraft den 4. juni kl. 14.00. Alle er velkomne – vi serverer naturligvis kaffe og kringle.

Begge steder er der åbent i dagene 4. juni – 31. juli (se åbningstider her). Fri entré!

logoer conditoriet