Det kan Mia Lodahl fra Ung Kult relatere til. Hun og foreningen, Ung Kult, har nemlig lagt mange timers arbejde i at søge midler, for at realisere deres drømme og med den erfaring har hun lært flere ting:

 

“Hard work skal nok pay off, men man skal have det sjovt og hyggeligt undervejs, ellers giver det ikke mening og så går man i stå, før man kommer på den anden side af målstregen”.

 

Og derfor har vi samlet lidt gode råd fra andre kulturprojekter, så du kan komme godt i gang og flot i mål med DIT projekt;

 

Dialog! 

Måske har du udtænkt hele kulturprojektet, fra ende til anden, eller også fik du ideen i går. Uanset hvad, vil vi råde dig til, at gå i dialog med andre, så du ikke sidder alene med dit projekt. Det udvikler og styrker ikke kun selve ideen, men giver dig også muligheden for at se projektet i et andet lys, så du kommer frem til en god ansøgning, som henter de midler hjem, du skal bruge.

Drøm stort!

Det er vigtigt og sundt at have store ambitioner for sit kulturprojekt, og din idé skal have chancen for at gro. Derfor skal du se muligheder, frem for begrænsninger! Det kan for eksempel være, at du ikke føler dig klædt på til at lave et budget til din ansøgning. Men bare rolig, det er ikke en stopklods; du kan stadig drømme stort, ved at søge hjælp hos kompetencer, som kan komplimentere dine.

 

Det skal være sjovt!

En god ide, skal ikke tabes på gulvet, fordi man har glemt hyggen! Det kan være udfordrende at søge midler til sit kulturprojekt, og i den proces kan man have lyst til at give op - mange gange. Det kan være bureaukratiske udfordringer, der er tunge at danse med eller skriveblokader, der gør det svært at pitche de store drømme.

 

Men hvis man har det sjovt undervejs, er arbejdet bare nemmere og det smitter altid af på en ansøgning, hvis humøret holdes højt! Derfor skal man ikke undervurdere hyggen, men derimod prioritere den. Uanset om man er en stor arbejdsgruppe eller en lille håndfuld, der ihærdigt forsøger at skrive en god ansøgning - så skal det nok lykkes!

uanset om du er ansøger eller ej:

Søg hjælp hos Kulturkanten

Hvis du ikke står med netværket der kan komplimentere dine kompetencer, så skal du ikke tøve med at henvende dig til Kulturkanten. Vi kan ikke altid svare på alt, men vi vil altid gerne prøve, uanset om det er spørgsmål til hvordan budgetter skal se ud, eller om vi kan pege på nogle med særlige egenskaber.

 

Unge aktør netværket og IVÆRK

Den udstrakte hånd gælder i særdeles unge der starter ud og skal prøve kræfter med livet som kulturaktører/arrangør eller som spirende kunstner. I Kulturkanten arbejder vi med Unges Møde Med Kunsten, som har et kulturaktør netværk, som netop har til formål at skabe et overblik over unge med interesser og kompetencer, så I kan finde hinanden på tværs, række ud og skabe spændende ting sammen!

 

Det samme gælder IVÆRK, som også ganske ofte inviterer til netværks- og kulturarrangementer rundt omkring i regionen. Hold øje med det hele på deres hjemmesider!

 

Billederne er fra Ung Kults Topmøde i 2023, hvor unge fra hele landet mødtes og diskuterede vilkårene for unge kulturaktører. Billederne er taget Anders Kvejborg.

Ung Kult Topmøde 2023 _ foto Anders Kvejborg