Vi begyndte at holde netværksmøder for vores kunstnere i Børns Møde Med Kunsten og Unges Møde Med Kunsten, fordi vi ønskede at skabe et stærkere arbejdsfællesskab for kunstnerne – en anledning til at mødes og forhåbentlig få glæde af hinandens idéer og erfaringer.

 

Konceptet er relativt nyt, men efter vores andet kunstnermøde i juni er vi blevet kun blevet bekræftet i, at det er noget, vi skal fortsætte med. Så hvis du er kunstner i vores kunstnerkatalog eller kulturaktør i ungenetværket hos BMMK/UMMK, håber vi, du har lyst til at deltage i fremtiden.

 

 

 

Hvad sker der til møderne?

Ja, hvad kan man så forvente til sådan et kunstnermøde? Der er mad, workshops, kulturelle indslag - og masser af tid til snak og udveksling mellem alle, der er mødt op. Her kan man høre om, hvad de andre går og laver for tiden, lære af deres erfaringer om at arbejde med målgrupperne og generelt være en del af et slags arbejdsfællesskab.

 

Udover inspiration og mulige samarbejder kan et arbejdsfællesskab også være værdifuldt på det helt lavpraktiske plan, når man bruger hinanden til at spørge: ”Hey, hvad tager du i løn for…” eller ”Hvordan kom du i gang med dét?” Der er kunstnere i alle aldre til vores møder, så vidensbanken er stor.

 

Endelig bestræber vi os på at holde møderne hos forskellige kultursteder i Nordjylland, så vi skaber en god anledning til at komme rundt og opleve de mange spændende initiativer og bygninger her i regionen.

 

 

Denne gang blev det holdt i den gamle arrest i Hjørring på Jernebanegade 12, som i dag er et kulturhus, der huser flere foreninger og kunstprojekter. Hvis du som kunstner mangler et atelier, kontor, værksted, workspace, så har de ledige pladser i de gamle celler.

Vi er kreative sammen

 

Som kunstner står man tit alene – men når man er ude i fx en skoleklasse, beder man hele tiden eleverne om at samarbejde – så til kunstnermødet var der stort fokus på samarbejde, både i aftenens workshops og som generelt tema. 

 

Der blev arbejdet med stort engagement på både geometrisk pileflet og på mode-kreationer på aftenens Global Roots-inspirerede workshop med Signe Marie Bonnici-Erichsen og Jørgen Stendal Mortensen. Den handlede om bare at GØRE og sige JA. Sammen.

 

”Det var bare fedt virkelig at have samarbejdet i hænderne – og lave noget sammen ud fra en ”ja, og…”-tankegang,” lød deltagernes feedback.

 

Kreative, verdensvendte og lidt mystiske...

 

Pernille Dige Weltz fra Play Collective afviklede en ”Kreativ på kommando”-workshop med mange gode reflektionsspørgsmål, skrive-prompts – og ikke en mindst en meget intens visualiseringsøvelse, der krævede stor indsats fra mange og gjorde tilsvarende stort indtryk.

 

 

Fint besøg fik vi af instruktør Anne Svejgård Lund og Emma Lykholt Andreasen fra Dune Productions, der er aktuelle med den nordjyske publikumssucces ”Os Der Lever”, som er noget af et hybrid-kunstværk med symfoniorkester og live performance under filmens visninger.

 

Anne og Emma delte guldkorn om, hvordan man som topprofessionel åbner dørene for både unge medskabere og andre fagligheder – og forbliver i dialog med sit materiale og med omverdenen. Det er der kommet en virkelig spændende film ud af, og vi kan kun tage deres ord som inspiration til at turde vende os endnu mere ud mod verden og hinanden på tværs!

 

 

Og så kom Gustav Lilleør Kaspersen med sit brevskrivningsprojekt Dear Stranger, der handler om... ja, det kan vi faktisk ikke helt afsløre. I må holde øje med mystiske breve, der ligger rundt omkring ude i landet.

 

At holde sin kunst i udvikling - alene og sammen

 

Billedkunstner Annette Falk Lund var en af aftenens deltagere. Hun arbejder med visuel kunst og var med til kunstnermødet for første gang. Hun fortalte:

 

”Det har været helt vildt fedt at være her i dag. Når jeg er skabende, er jeg alene i mit værksted. Malere er nok lidt anderledes end musikere og skuespillere, som interagerer mere med andre kunstnere. Jeg skal hente motivation i mig selv; regenerere og udvikle kunsten alene. Derfor er jeg glad for, at vi har den her udveksling. Det var også dejligt at høre andre tale om, hvordan arbejdet med børn og unge kan være udfordrende. Min udfordring er også at finde balancen mellem at skabe selv og udvikle min kunst, og så være ude med børnene. Jeg skal holde min kunst i top for at kunne give noget og inspirere, så jeg ikke er på autopilot og laver de samme ting hver gang.”

 

Tak til alle, der deltog! Næste kunstnermøde bliver til efteråret, så hold øje her på hjemmesiden og på BMMK, UMMK og Kulturkantens sociale medier. Vi glæder os til at se jer!

Fotos: Cecilia Samsson