Sund med Kultur

Musikken binder os sammen i et evigt minde.

Musiker og sangskriver Henrik Winthereik har besøgt Lejbjergcentret og Ungdomshøjskolen, hvor han sammen med borgerne og beboerne har skrevet sange - særligt til dem og deres fællesskab.

 

Se Henriks evalueringsvideo om projektet her

Lære at Være

Global Roots

Global Roots var et projekt under Lære at Være, som fokuserede kunstneriske greb på FN's 17 verdensmål i skolernes mellemtrin.

Sund med Kultur

Musikken med og for børn med sorg

Støttet af indsatsområdets lille pulje, har Ester Haslund-Gjerrild og co. sat sig for at udvikle sange og koncertkoncepter for børn i særligt sårbare positioner.

Sund med Kultur

Koncerter

Ester Haslund-Gjerrild og co. har med erfaringerne fra ovenstående udviklet videre, og sat sig for at afholde en række koncerter til afmystificering af døden.

Nordjyske Fortællinger

Mutation Weekends

Mutation Weekends er et særtiltag fra den aalborgensiske tværkunstneriske festival Mutation Week, og har afholdt 4 workshops på tværs af Nordjylland, med fokus på den tværkunstneriske praksis. Se med i filmen hvor projektleder Lukas Leer Bysted fortæller om erfaringerne og sammenhængen mellem Mutation Week og Mutation Weekends.

Sund med Kultur

DOME - vores koncert

Vores koncert er et nært format, hvor den udøvende kunstner og borgerne møder hinanden i nærhed, men stadig med højt til loftet.

Sund med Kultur

Fod på Gulv

Fod på Gulv arbejder med tilpasset folkedans til at fremme sundhed og trivsel. Her får vi et indblik i deres arbejde i Kimbrerparken.

Lære at Være

Hvad er LegeKunst?

Hør Camilla Høg fra vores partnere KulturPrinsen fortælle om LegeKunst. I Nordjylland kalder vi det LegeKunstGødning, og er en fusion mellem det tidligere KunstGødning og LegeKunst.

Sund med Kultur

Kulturkraft

I dette signaturprojekt, har Kulturkraft udarbejdet 4 forløb til rehabilitering efter kræftforløb og lignende livsændrende sygdom.

 

I videoen her er deltagerne på besøg helt ude hos kunstnerne, Marit Benthe Norheim og Claus Ørntoft.

 

De besøger også i løbet af forløbet Musikken Hus i Aalborg, Kunsten og Thy National Park. Alle besøg er tilrettelagt og i følge med en musikterapeut, fællesspisninger og sundhedsfaglige oplæg.

Lære at være

Colours of Being

Colours of Being arbejder med unge kunstnere, der ønsker at undersøge køn, identitet, bæredygtighed og sociale strukturer. Projektet arbejder på tværs af norden og sikrer mobilitet til fællesskab og samskabelsesmøder via vores partnere i Island, Norge og Sverige.

 

Her en kort stemningsvideo fra Colours of Being x Ung Kults workshops afholdt på Kulturmødet 2023.

Sund med Kultur

Kulturkraft - resume

Nordjyske Fortællinger

Os Der Lever

Os Der Lever er en nordjysk produceret film om nordjydernes liv, ve og vel. Kulturkanten støttede ur-præmieren, som i et samarbejde mellem skaberne fra Dune Productions og Aalborg Symfoniorkester, skabte en spektakulær præmiere i Musikkens Hus med livemusik og optrædener på scenen. Musikken blev optaget til filmens soundtrack.

Lære at Være

Den Blå Time

Kunstnerduoen Schmidt og Lundtoft var i Skagen med Børns Møde Med Kunsten, hvor de sammen med en klasse gik i dybden og samskabte en forestilling. 

Hvordan viser man film på plejehjem?

Når Dune Productions laver film, kigger de gerne ind i alternative outreach og engagerer lokalområdet. I denne pilot til projektet "Os Der stadig Lever" (se trailer herover), undersøger selskabet hvad der skal til, når man gerne vil engagere borgere og pårørende i filmvisning, som trivselsfremmende tiltag.

Filmen er støttet af Sund med Kultur - den lille pulje.

still fra evalueringsfilmen om filmfremvisning på plejehjem