

Mødelandets program
Torsdag den 21. august
Alle vil noget med de unge
Som det første punkt på dagsordenen hos Mødelandet, dykker vi ned arbejdet med og for de unge. Igennem to samtaler søger vi bl.a. svar på hvordan de lokale bidrager til lokal udvikling? Hvordan "vi voksne" kan blive bedre til at understøtte de unges idéer og råd vejledning til håndtering af projektet der får vokseværk:
13.30-14.30
Hvordan støtter vi bedre unges egne idéer? Mød unge projektmagere og sparringspartnere, og vær med til at finde veje gennem støttejunglen. Hvad virker –og hvad spænder ben? Del erfaringer og løsninger til bedre samarbejde.
Fra pilotprojekt til millionprojekt - UNG KULT IVÆRK
Hvad skal man gøre i 2025, når ens projekt får vokseværk? Ungekulturprojektet IVÆRK startede i den nordjyske kulturaftale og fandt national forankring hos Ung Kult - men hvad betyder det for projekter i fremtiden, at det regionale lag nu er svækket, og vi mister det som springbræt? Kom til inspirerende samtale med fart over feltet og erfarne projektmagere, som deler ægte dilemmaer - og deres allerbedste råd.
Afventer bekræftelse fra samarbejdspartner.
Kultur som drivkraft for lokal udvikling
Som det andet punkt på dagsordenen, dykker vi ned i den brede samtale om kultur som drivkraft. Kultur er en livsnerve i alle samfund og vi ser mange eksempler på, hvordan kunst og kultur skaber arbejdspladser, ejerskab og stolthed selv i de fjerneste kroge. Gennem to samtaler dykker vi ned vækstspørgsmålet og tilflytning og tilknytning:
Ambition for vækst - hjerte for kultur
16-16.50
Kultur er en vigtig drivkraft for lokal udvikling. I dette udviklingsmødesamles aktører fra hele landet, som på forskellig vis arbejder med at koble kultur og vækst – fra analyse og policy til praksis og investering.
Tilflytning og tilknytning - kulturens rolle i lokal udvikling
17.15-18.05
Hvordan omsætter vi kultur til lokal stolthed og tiltrækning? Mød fire aktører med erfaring i fællesskab, identitet og steders liv – og vær med til at finde veje, hvor kultur styrker bosætning og udvikling i hele landet.



Mødelandets partnere
-
Kulturregionerne er et partnerskab af kommuner, der sammen arbejder målrettet om kulturudvikling.
Kulturregionerne er samfinansieret af Kulturministeriet og kommunerne selv.
Bag Mødelandet står disse Kulturregioner:
- Kulturkanten Den Nordjyske Kulturregion
- Kulturregion Fyn
- Kulturregion Storstrøm
- Kulturregion Sønderjylland-Schleswig
Derudover kommer Kulturregion Metropolen på besøg.
-
LAG – Lokale Aktionsgrupper skaber udvikling lokalt
Lokale Aktionsgrupper, eller LAG’er, arbejder for at skabe liv, fællesskab og udvikling i landdistrikterne og de mindre byer. LAG støtter projekter, der styrker lokalsamfundet – fx nye mødesteder, grønne initiativer, kulturtilbud eller lokale erhvervsidéer. Bag hver LAG står en bestyrelse af lokale borgere, foreningsaktive og erhvervsfolk, som sætter en retning og beslutter, hvilke projekter der får støtte. LAG findes i hele EU, hvor over 22.000 lokale medlemmer er med til at præge udviklingen i deres nærområder.Bag Mødelandet står disse LAG'er:
- LAG Haderslev-Tønder (https://lag-ht.dk/)
- LAG Sydhavsøerne (https://www.lag-sydhav.dk/)
- LAG MANK (https://www.lag-mank.dk/)
- LAG Himmerland (https://www.lag-himmerland.dk/)
- LAG og FLAG Thy-Mors (https://lag-thymors.dk/)
- LAG Skive-Viborg (https://lagskiveviborg.dk/)
-
Landdistriktspuljen – støtte til liv og fællesskab i landdistrikterne
Landdistriktspuljen er en støtteordning under By-, Land- og Kirkeministeriet, der arbejder for at skabe liv og udvikling i Danmarks landdistrikter og på småøerne. Puljen giver lokale ildsjæle, foreninger og kommuner mulighed for, sammen med lokalsamfundet, at sætte spændende projekter i gang, som gør området til et endnu bedre sted at bo og arbejde. Det kan være alt fra at puste liv i lokale steder, skabe nye samlingspunkter eller styrke foreningernes fællesskab og aktiviteter. Midlerne gives til almennyttige projekter og der lægges særlig vægt på projekter, der fremmer bosætning, erhvervsudvikling og fællesskab, og som dermed skaber liv og sammenhængskraft i lokalsamfundene. Der er ansøgningsrunde to gange om året, hvor du kan søge støtte til dit projekt og være med til at forme fremtiden for dit lokalområde.