I år er Børnenes Kulturmøde blomstret til et fuldt tre-dages-program med både skoleworkshops og et åbent program helt på lige fod med de voksne.

 

Projektleder Marie Louise Klitgaard Nielsen fortæller:


”Kulturmødet på Mors handler om at udforske, hvad kunst og kultur betyder for os som folk. Børnenes Kulturmøde gør det samme, blot i børnehøjde, når børn inddrages som kulturaktører og ikke kun ses som publikum. Gennem de mange samskabende aktiviteter håber vi, at børnene vil vise os nye sider af, hvad fremtidens kunst og kultur kan.”


Cirkusteltet, workshops og åbne aktiviteter


Børnenes Kulturmøde udfolder sig på Kulturfjorden, som ligger nede ved vandet i Nykøbing mellem Maagevej og Jernebanevej. 

 

Cirkusteltet er vores store scene. Her er alle aktiviteter åbne og kræver ikke tilmelding.

Workshops er for skoler og dagtilbud. Disse kræver tilmelding.


Åbne aktiviteter
har vi også rundt omkring på pladsen. Disse kan være performances, workshops eller noget tredje. De kræver ikke tilmelding, men kan være pladsbegrænsede.

 

Se hele vores program nedenfor.

 

Mosbefængte Mogens

CIRKUSTELTETS SCENE

 •  

  Kl. 9-9.45 Fællessang med skoler og dagtilbud v. Morsøs Lærerband


  Kl. 10.30-11.30 Mosbefængte Mogens + Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester

   

  Kl. 12-13 Sangskattekisten - Aarhus Musikskole

   

  Kl. 14-15 Netværksarrangement Kulturkanten - se invitation med program her

 •  

  Kl. 9-9.45 Fællessang med skoler og dagtilbud v. Morsø Lærerband

   

  Kl. 10-10.45 Balthazar fortællekoncert v. Nikolaj Quaade (workshop efterfølgende i pavillon ved siden af)

   

  Kl. 11-12 Børneavisen interviewer

   

  Kl. 12-12.45 Snedronningen-forestilling + talk

   

  Kl. 13.30-14.30 Suzukiskolen-koncert

 •  

  Kl. 10.15-11.15 Cirkus Aroma


  Kl. 12-13 Martini’s for børn - Jazzkoncert


  Kl. 13.30-14.30 BOOOM-koncert med Rune Thorsteinsson

   

  Kl. 15.00-16.00 Onkel Rejes Gameshow

   

  Kl. 16.30-17.30 Børnenes Fortælling om Mors

Workshops - tilmeld jeres skole eller dagtilbud

 

Hvis du er lærer, pædagog eller forælder på en lokal skole eller institution, så kan vi fortælle, der stadig er mulighed for at tilmelde sig vores workshops.

Tilmelding sker personligt til projektleder Marie-Louise på mqxi@vesthimmerland.dk eller tlf. 24 80 57 38.

 

Nedenfor ser I et udsnit af workshops, der stadig har ledige pladser. Vi har dog endnu flere workshops, som I kan læse om her (hvor nogle har stadig enkelte ledige pladser): https://www.bmmk.dk/for-skoler-institutioner/indhold-paa-boernenes-kulturmoede/

WORKSHOPS FOR SKOLER OG DAGTILBUD

 • Sammen med børnene på Dueholmskolen har forfatter Marie Hjørnet Nielsen undersøgt plastikaffald og forsøgt at forvandle det til noget æstetisk og værdifuldt. Med plastik som materiale og udgangspunkt er børnene blevet inspireret til at udtrykke deres egne historier og forestillinger. I Fortælle-teltet vil der være højtlæsning og sanse - og fortællelege som på forskellige måder inviterer til at udforske plastikaffald som kunstnerisk materiale.

   

  Hvornår: Torsdag og fredag kl. 10, 11, 12
  Hvem: Mellemtrin

 • Sammen med streetartist og graffitimaler Mette Boje Røgild kan I være med til at skabe et værk på Børnenes Kulturmøde. I får lov at afprøve forskellige graffiti teknikker og male med spraydåse. Værket er fælles, så når I forlader workshoppen, arbejder nogle andre børn videre på jeres værk.

   

  Hvornår: Torsdag kl. 10-12.30 (30 min per workshop)
  Hvem: Alle over 6 år

 • Hvad sker der, hvis man lukker en forfatter, en illustrator og HUNDREDE! børn inde på Morsø Folkebibliotek? Det finder vi ud af, når Børnenes Kulturmøde og Morsø Folkebibliotek inviterer til samskabelsesworkshop med Anya Winqvist og Majken Fosgerau Salomonsen. På en sjov workshop sammen med Majken og Anya finder de deltagende børn på en fælles historie, dramatiserer den, laver lydeffekter og tegninger. Efterfølgende skærer Majken og Anya historien til, redigerer den og sætter delene sammen i en e-bog med lyd, der blandt andet vil blive tilgængelig på eReolenGO!


  Hvornår: Fredag 10-12.30
  Hvem: Mellemtrin

 • På Limfjordsteatret kan du træde ind i et helt særligt univers skabt i samarbejde mellem Limfjordsteatrets teaterformidler, teknikker og scenograf, teatrets samarbejdspartnere fra Sardinien og Lødderup Friskole på Mors.

   

  Du kommer helt ud i Bjørnedyrets Galakse - og hvad mon det har taget med sig på sin rejse væk fra jorden? Hvad tager du mon med fra jorden?

   

  Hvornår: Fredag kl. 10, 11 og 12.

   

  Hvem: 0-2. klasse

   

  Hvor mange og tilmelding: 25 børn ad gangen og

   

  Bemærk oplevelsen foregår på Limfjordsteatret!

   

  Tilmelding: Charlotte@limfjordsteatret.dk

 • To undervisere fra Den Nordjyske Filmskole, FilmMaskinen, afholder filmworkshop for 8. og 9. klasser.
  Underviserne laver en kort introduktion til “den gode historie på film” og deltagerne skal derefter i gang med at lave deres egne små filmklip. Alle deltagere skal arbejde i grupper, hvor de skal finde på en historie, ud og filme den med egne telefoner og klippe den sammen.

  Alle får vejledning, hjælp og gode fif af de to undervisere og workshoppen sluttes af med gode råd til at lave film
  workshoppen kan ses som et supplement til den undervisning, udskolingseleverne modtager om kortfilm i 8. klasse og de ting, de lærer kan dermed anvendes i danskundervisningen i klassen.

  Hvornår: Torsdag d. 24. august kl. 13-14.30
  Hvor: Kulturfjorden

Åbne aktiviteter på pladsen


Udover cirkusteltet og vores workshops er der også en række åbne aktiviteter på Børnenes Plads, som byder på alt fra stenalder-lyd og myte-magi til cirkus, kajak og filmværksted! Disse kræver ikke tilmelding.

 

AFTRYK - lerworkshop for de mindste v. Henrik Kramer Westergaard fra BMMK
Torsdag og fredag kl. 9-13

I en pavillon møder du et gulv dækket af ler. Her kan du og din voksne sætte jeres aftryk - med hænderne, med fødderne, med barnevognens hjul eller måske med dit legetøj eller ting, du finder i naturen på Børnenes Plads. Vi følger sporene i leret og reflekterer sammen over mulighedernes land.

 

Film Med Mening
Torsdag kl. 10-13

 

I denne åbne workshop kan børnene komme og trække en historie, som de efterfølgende skal filme med undervisernes iPads. Liv og Astrid ser filmene igennem med børnene og hjælper dem med at klippe dem sammen. For de som ønsker at skabe et aftryk fra dagen på forholdsvis kort legetid i filmværkstedet.

 

Ears Wide Open - Lyden af stenalderen
Torsdag fra kl. 10


….den musik aner vi ikke hvordan lød, uanset hvad filmverdenen har fundet på af lydsider! Vi har hverken optagelser eller optegnelser, noder eller beskrivelser. Men vi har nogle få instrumenter fra danske arkæologiske fund, og lidt flere fra vores nabolande, og vi har nogle 'måske-instrumenter'. Så der er nok at overveje og afprøve....Og det gør vi.

 

HavneFruen – et Nomadisk Børnekulturhus
Alle dage kl. 10-13 og kl. 19


Havnefruen inviterer ind i sin campingvogn til forskellige aktiviteter omkring temaet sagn, myter og fabeldyr. Havnefruen er et nomadisk børnekulturhus, der rejser med fantasi og nærvær. Om aftenen torsdag og fredag bliver campingvognen til bagtæppe for en lille scene, hvor familierne kan sidde og lytte på skøn musik af bla. Lotte Lofn, Jonas Ringtved og Ditte Strange.

 

Cirkus Aroma
Alle dage kl. 10-13


Der gøgles på pladsen med jongleren, ethjulede cykler og meget mere.

 

Morsø Ungdomsskole
Torsdag og fredag kl. 15-18

 

Oplev Kulturmødet fra vandsiden, mens du ror eller padler afsted i kajak eller på paddleboard. Morsø Ungdomsskole stiller udstyr og instruktører til rådighed. Alle får udleveret våddragt og redningsvest/svømmevest. For at deltage skal man medbringe sko, der må blive våde. Kan opleves på fjorden kl. 15-18 torsdag og fredag.

 

VIA og Pædagoguddannelsen Viborgs Ønskebrønd
Torsdag kl. 12-13

Fra jordens indre udspringer den mytiske ønskebrønd med det livgivende vand. Kom og oplev og deltag i det liv som Brønden skaber, når pædagogstuderende laver aktiviteter med leg, musik og drama. Hjælp os med at fylde Brønden med endnu mere liv og med jeres ønsker for musik, leg og drama for fremtidens generationer.


Omsorgsklovnen Luni

Alle dage kl. 10-13

Hvis du har brug for en krammer eller bare et smil på læben, så kom forbi Kulturfjorden og find Omsorgsklovnen Luni.

 

Kulturmødets plakat - Kulturfjorden

 

Vi glæder os til at se jer i Nykøbing 24.-26. august til Børnenes Kulturmøde!

 

 

Spørgsmål?